nieuws

Omzetdaling detailhandel houdt aan

Geen categorie

De omzet van de detailhandel is in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,6 procent verminderd in vergelijking met dezelfde periode in 2003.

Daarmee is de omzet voor het vierde kwartaal op rij afgenomen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekendgemaakt.In maart daalde de omzet met 3,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Kledingwinkels, bouwmarkten, winkels in consumentenelektronica en woninginrichting hadden allemaal minder inkomsten. Daarentegen registreerden de winkels in huishoudelijke artikelen en drogisterijen stevige toenames van respectievelijk 7,5 en 3,7 procent.De supermarkten boekten in maart een miniem plusje van 0,1 procent. In het eerste kwartaal lagen hun prijzen 1,3 procent lager dan het jaar ervoor door de prijzenoorlog. De supermarkten verkochten 2,6 procent meer aan producten, maar hun inkomsten stegen slechts 1,2 procent. Speciaalzaken als slagerijen en groentewinkels zagen hun inkomsten met bijna 6 procent teruglopen.     

Reageer op dit artikel