nieuws

Omzet Vendex KBB blijft onder druk staan

Geen categorie

Het detailhandelsconcern Vendex KBB blijft kwakkelen.

De omzet bij de winkelketen V&D daalde met 15 procent naar 171 miljoen euro in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar (begin februari tot eind april) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet van het concern was nagenoeg onveranderd op 1,06 miljard euro, blijkt uit de woensdag gepubliceerde voorlopige resultaten van het bedrijf.Dat de omzet niet lager uitkwam, was voornamelijk te danken aan de doe-het-zelfwinkels van het concern. Hier steeg de omzet met bijna 10 procent naar 321 miljoen euro. De omzet bij Hema groeide met een kleine 1 procent naar 221 miljoen euro. Bij de Bijenkorf kwam de omzet 1 procent lager uit. Het concern verwacht dat het operationele bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal zo’n 5 tot 10 procent lager uitkomt dan in dezelfde periode van 2003. Toen was dit resultaat 60 miljoen euro.Vendex KBB spreekt van een aanhoudend zwak detailhandelsklimaat. Dat heeft volgens het bedrijf een negatief effect op de gang van zaken bij de onderneming en ook op het verwachte tempo van herstel. Wegens de onzekere markt wil Vendex KBB geen uitspraak doen over de te verwachten omzet of het resultaat in de rest van het boekjaar.Het concern plaatste zich begin dit jaar in de etalage. Een consortium van drie investeerders deed een bod op het bedrijf. In eerste instantie werd 16 euro per aandeel geboden, maar door de tegenvallende ontwikkelingen en ook de ongunstige vooruitzichten, werd dat bod verlaagd naar 15,40 euro. De aanmeldingstermijn begint op 21 mei vanaf de opening van de beurs in Amsterdam. Het bod wordt gestand gedaan als minstens 95 procent van de aandeelhouders de aandelen heeft aangeboden.

Reageer op dit artikel