nieuws

oma ontwerpt museum in riga

Geen categorie

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft opdracht gekregen van het ministerie van Cultuur van Letland voor het ontwerp van een nieuw museum voor hedendaagse kunst in Riga.

Het museum krijgt een omvang van 16.000 m2 en zal in de haven van Riga worden gebouwd. Het museum wordt het eerste nieuwe Letse kunstmuseum in honderd jaar. Het ontwerp van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau gaat uit van een museum als multifunctioneel centrum voor hedendaagse cultuur. Naast internationale tentoonstellingen en een permanente collectie hedendaagse Baltische kunst is er ruimte voor seminars, concerten en theatervoorstellingen. Het ontwerp van OMA bestaat uit de herontwikkeling van een oude elektriciteitscentrale uit 1905, waarvan veel kenmerken zullen worden bewaard. Het oorspronkelijke gebouw zal een bibliotheek, auditorium, café en kunstenaarsateliers huisvesten. De buitenkant van het oude gebouw wordt ?ingepakt’ in een nieuw te bouwen tentoonstellingsruimte van 4.000 m2. ?In het ontwerp integreren wij de oude in de nieuwe architectuur op een manier waarbij de oude architectuur altijd aanwezig is ,maar geen belemmering vormt voor de kunstbelevenis’, aldus OMA oprichter Rem Koolhaas.

Reageer op dit artikel