nieuws

oma ontwerpt deens architectuur museum

Geen categorie

De Deense Realdania Foundation heeft The Office for Metropolitan Architecture (OMA) opdracht gegeven voor het ontwerpen van een gebouw met expositieruimte voor het Danish Architecture Centre en het hoofdkantoor van de Realdania Foundation.

Het project, dat wordt gerealiseerd op een voormalig brouwerijterrein van 12.000 m2 in de Bryghusgrunden in het historische deel van de haven van Kopenhagen, gaat ook commerciële en entertainment functies herbergen.OMA partner Rem Koolhaas: ‘Uniek aan dit project is dat wij in de gelegenheid zijn om dit project van aanvang af vorm te gaan geven. Het is voor een architect buitengewoon dat hij in staat wordt gesteld een project vanaf het begin te definiëren. Door de samenwerking tussen OMA en onze opdrachtgever zijn we in staat het voorgenomen programma binnen het gebied te realiseren.’ Volgens planning gaat het museum open in 2010.

Reageer op dit artikel