nieuws

OM wacht met nieuw onderzoek bouwfraude

Geen categorie

Naast de vrijdag gedagvaarde bouwondernemingen Bam, Heijmans, Volker Wessels-dochter KWS en Koop verdenkt justitie nog eens twintig bedrijven van deelname aan bouwfraude.

Dat meldt Cobouw.Ook zijn tachtig medewerkers van deze bedrijven verdacht verklaard. Het OM verdiept zich pas verder in de dossiers als de uitkomst van de komende rechtszaken bekend is en justitie weet of het tot dusver vergaarde bewijsmateriaal voldoende is voor een veroordeling. Justitie zegt zelf ‘een harde zaak’ te hebben. Twee jaar lang is gewerkt om het bewijs rond te krijgen. Begin 2002 vielen rechercheurs binnen bij vrijwel alle grote wegenbouwbedrijven. Daarbij werd een grote hoeveelheid documenten in beslag genomen. Later werden enkele divisiedirecteuren verhoord. Eind vorig jaar stapte het OM met het verzamelde bewijs naar de rechter-commissaris. Afgelopen maanden zijn de aannemers in de gelegenheid gesteld hun licht op de bevindingen te laten schijnen.     

Reageer op dit artikel