nieuws

Nordea rondt desinvesteringsprogramma af van 1,6 miljard euro

Geen categorie

De Scandinavische financiële instelling Nordea heeft een vastgoeddesinvesteringsprogramma afgerond dat twaalf maanden heeft geduurd, een omvang had van 1,6 miljard euro en een nettowinst opleverde van 185 miljoen euro.

De boekwinst bedroeg 300 miljoen euro, maar een deel hiervan moet worden weggestreept door het wegvallen van huurinkomsten en het afsluiten van nieuwe huurcontracten. Als gevolg van het desinvesteringsprogramma is Nordea nu al zijn grote vastgoedobjecten kwijt.Nordea is actief in Scandinavië en de Baltische Staten op drie terreinen: retailbanking, corporate en institutional banking, en asset management en levensverzekeringen. De beursgenoteerde Nordea Group heeft 11 miljoen klanten en 1224 kantoren. Met 3,7 miljoen e-customers is de Nordea Group wereldleider op het gebied van internet banking. De belangrijkste reden om kantorenvastgoed af te stoten in Finland, Noorwegen en Zweden, alsook woonblokken in Denemarken was de kapitaalpositie te verbeteren. Onder het desinvesteringsprogramma viel ook het afstoten van de aandelen in Nordisk Renting, Citycon en Spondea. Citigroup, Catella Corporate Finance en Nordea Markets waren bij dit vastgoeddesinvesteringsprogramma betrokken als adviseurs.

Reageer op dit artikel