nieuws

noord-holland noord opgericht

Geen categorie

In Kasteel Radboud in Medemblik hebben vertegenwoordigers van gemeenten, provincie en Kamer van Koophandel zich dinsdag definitief akkoord verklaard met de oprichting van het nieuwe Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV.

Hiermee is het groene licht gegeven aan de notaris om de NV daadwerkelijk juridisch in het vat te gieten. Naar verwachting zal deze zomer de NV een feit zijn.Er zijn nog enkele gemeenten die onvoldoende tijd hebben gehad om in hun gemeenteraden tot een besluit te komen. Dit zal de komende maanden gebeuren, waarna men alsnog aandeelhouder wordt. Het Convenant Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland is direct na de bijeenkomst door alle aanwezige wethouders van de Noord-Hollandse gemeenten in Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop, de bedrijfsorganisaties, het provinciebestuur en de Kamer van Koophandel ondertekend. Aan de benoeming van een directeur van het Ontwikkelingsbedrijf wordt momenteel gewerkt.

Reageer op dit artikel