nieuws

nominaties voor mipim awards bekend

Geen categorie

Gevestigde Nederlandse vastgoedpartijen en -objecten ontbreken bij de vijftien genomineerden voor de Mipim Awards 2006.

De Nederlandse eer wordt slechts hoog gehouden door de private ontwikkelaar/belegger Camille Oostwegel, die in de categorie Hotels en Tourism Resorts is genomineerd met zijn nieuwe Kruisheren Hotel in Maastricht. Oostwegel, onder meer eigenaar van Chateau Neercanne en Chateau St Gerlach, moet het in deze categorie opnemen tegen Monte Carlo Bay Hotel & Resort in Monaco (Sogetel, Société des Bains de Mer group) en Deluxe Hotel Villa Kennedy in Frankfurt (FAY Development). In de categorie kantoren zijn genomineerd: World Headquarters in Gogarburn/Edinburgh (The Royal Bank of Scotland), Barclays World Headquarters in Londen (Canary Wharf Group) en Home Office Project in Londen (Annes Gate Property). In de categorie winkelcentra: Dolce Vita Coimbra in Coimbra/Portugal (Amorim Imobiliària), Weltstadthaus in Düsseldorf (Peek & Cloppenburg) en Centro Commerciale Leonardo in Rome (Gruppo LeonardoCaltagirone). In de categorie herontwikkelde kantoorgebouwen: Madou Plaza in Brussel (IVG Real Estate), General Motors Renaissance Center in Detroit (GM) en Littlewoods/Hangar 2 in Liverpool (Littlewoods Property Holdings). Ten slotte in de categorie woningontwikkeling: The Lake Apartments in Vilamoura/Portugal (Amorim Imobiliària), Lofos Edison in Athene (Real Estate Development Services) en Marina Towers in Beiroet (Stow Marina).

Reageer op dit artikel