nieuws

nma legt bouwsector aanvullende boete op

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) legt 32 ondernemingen in de sector burgerlijke & utiliteitsbouw (B&U) en twee bedrijven in de sector groenvoorziening boetes op van in totaal 6 miljoen euro.

Dat heeft de toezichthouder donderdag bekendgemaakt. Het gaat om bedrijven die niet meededen aan de zogenoemde versnelde sanctieprocedure.Eerder dit jaar legde de NMa in totaal 70 miljoen euro aan boetes op aan in totaal 570 bedrijven in de sector B&U en ruim 3 miljoen euro aan bedrijven in de sector groenvoorziening. Deze bedrijven werkten wel mee aan de snellere procedure. Ook kregen bedrijven in de installatiesector en in de grond-, wegen- en waterbouw (GWW) boetes voor een totaalbedrag van ongeveer 4,5 miljoen euro. De boetes werden opgelegd voor overtredingen van het kartelverbod. De betrokken bedrijven maakten prijsafspraken voordat werd ingeschreven op bouwprojecten. Aan dertig bedrijven in de sector B&U wordt geen boete opgelegd omdat de NMa niet kon bewijzen dat ze meededen aan het maken van prijsafspraken. In de sector groenvoorziening blijven om deze reden twee bedrijven buiten schot.

Reageer op dit artikel