nieuws

nma akkoord met overname laurus-supers

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft toestemming gegeven voor zowel de overname door Sligro als de overname door Sperwer van een deel van de Edah-supermarkten van Laurus.

De NMa geeft eveneens groen licht voor de overname door Jumbo van twaalf Konmar-supermarkten. De overname van 29 Konmar-supermarkten door Ahold is meldingsplichtig bij de Europese Commissie. De Commissie zal binnenkort besluiten of deze zaak wordt doorverwezen naar de NMa, aangezien de zaak in feite alleen in Nederland economische effecten heeft. Volgens de NMa ontstaat door de overname geen gevaar voor het ontstaan of versterken van een economische machtspositie. ‘Zowel op landelijk als op lokaal niveau zullen de supermarktformules van Sligro, Sperwer en Jumbo ook na de overnames voldoende concurrentiedruk blijven ondervinden van andere supermarktketens’, zo stelt de NMa.

Reageer op dit artikel