nieuws

nieuwe hotels keten eden

Geen categorie

De Amsterdamse Eden Hotel Group neemt per 1 april de exploitatie over van drie Best Western-hotels in Twente.

Ook opent de hotelketen vandaag een zelf ontwikkeld hotel aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Eden is nu eigenaar van acht hotels en voert de exploitie van vier.In Twente gaat het om twee hotels in Enschede en een in Hengelo. Eeder dit jaar nam Eden de exploitatie over van een hotel in Leeuwarden. Het nieuwe hotel in Amsterdam betreft nieuwbouw plus uitbreiding van een al bestaand Eden-hotel. De twee hotels, een drie- en viersterren hotel, herbergen nu 391 kamers.Binnen drie jaar wil directeur Dijkstra twintig hotels in bezit en exploitatie hebben. Hij streeft naar een landelijke dekking met over te nemen hotels in Eindhoven, Utrecht en Den Haag. ‘We willen een mix van exploitatie en stenen. Met het rendement uit de stenen, gaan we de groei financieren. De overige kosten financieren we met vreemd vermogen van NIBC, Rabobank en ING’, aldus de directeur. Hij wil verder geen bedragen noemen. Eden richt zich op het viersterren- en de top van het driesterrensegment. De keten is in handen van de familie Dijkstra. Zoon Leon en vader Sjoerd besturen Eden gezamenlijk.

Reageer op dit artikel