nieuws

Nieuwe hoofdstad Zuid-Korea ten zuiden van Seoul

Geen categorie

Zuid-Korea heeft bekendgemaakt dat het de regio Yeongi-Gongju heeft uitgekozen als locatie voor een nieuwe bestuurlijke hoofdstad.

Dat is circa 160 kilometer ten zuiden van de huidige hoofdstad Seoul. De bouw van de nieuwe hoofdstad, waarvan de naam nog niet bekend is, begint in 2007. De verhuizing van de ministeries, de volksvertegenwoordiging, het hooggerechtshof en de presidentiële residentie begint naar verwachting vijf jaar later. De belangrijkste reden voor de verhuizing is de overbevolking en de vervuiling in Seoul. Ook wil president Roo Moo-hyuan een betere spreiding van de economische en bestuurlijke activiteiten over het land. Naast de regio Yeongi-Gongju waren nog drie andere plekken in Zuid-Korea in de race als locatie voor een nieuwe hoofdstad.

Reageer op dit artikel