nieuws

nieuwe dienst voor tijdelijke kantoorruimte

Geen categorie

Corporate Facility Partners (CFP) biedt sinds vandaag onder de noemer FlexOffice leegstaande kantoorruimte aan met desgewenst apparatuur, beveiliging, schoonmaak en catering.

FlexOffice beschikt over ruim 380.000 m2 kantoorruimte op 250 toplocaties in alle grote steden van Nederland. Deze kantoorruimte is afkomstig van vijftien bedrijven, waaronder IBM, TNT, NS en Connexxion. CFP is met KPN, Sligro en DHV in zee gegaan voor de levering van ICT en overige diensten. Bedrijven kunnen vanaf 100 m2 vloeroppervlak huren voor een periode van minimaal drie maanden tot maximaal vijf jaar. Momenteel heeft CFP aanvragen uitstaan voor 20.000 m2. Volgens CFP-directeur Bram Adema sluit het concept van flexibele kantoorruimte aan op de vraag uit de markt. ‘Zoals bekend staat er 6 miljoen m2 kantoorruimte leeg. Bovendien dwingen economische omstandigheden tot kostenreductie.’ Hij stelt dat zowel de aanbieders en afnemers van flexibele kantoorruimte kunnen profiteren. ‘Voor flexibele huisvesting betalen de huurders bij ons dezelfde prijs, die ze anders betalen voor langdurige huurcontracten. Veel van onze aanbieders hebben zelf ook behoefte aan flexibele kantoorruimte. Daarvoor kunnen ze nu bij ons terecht, zonder dat ze, zoals dat meestal het geval is, na een opdracht lege kantoorruimte hoeven achter te laten. De aanbieders ontvangen huurpenningen, die ze anders mis lopen. En ze lopen bovendien geen enkel risico, omdat wij alle investeringskosten voor onze rekening nemen’, aldus Adema.

Reageer op dit artikel