nieuws

nieuw woonconcept de principaal

Geen categorie

De afdeling Verkoop van De Principaal, de projectontwikkelaar van de Amsterdamse Woonstichting De Key, introduceert het concept ?Kopen met voorkennis’.

Dit betekent; met voorrang op de hoogte blijven van een specifiek aanbod van koopwoningen dat De Principaal verkoopt. Het gaat hier om voormalige (bestaande) huurwoningen van De Key met verkoop-bestemming. De Principaal wil met ?Kopen met voorkennis’ geïnteresseerden de mogelijkheid bieden een woning te kopen voordat deze woning op de vrije markt wordt verkocht.Op de website van De Principaal kan een geïnteresseerde zich inschrijven en aangeven in welk type woning hij/zij geïnteresseerd is. Deze gegevens worden in een database verzameld en zodra een voormalige huurwoning van De Key beschikbaar komt voor verkoop, wordt hierover bericht via een e-mail. Om de stap van huur naar koop voor huurders van De Key aantrekkelijk te maken, krijgen zij een financieel voordeel. Huurders kopen namelijk de woning vrij op naam. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van de regeling gedeeld eigendom (voor 75 procent eigenaar).De Key en De Principaal hebben zich als doel gesteld jaarlijks een paar honderd woningen te verkopen. De opbrengst van de verkochte woningen wordt geïnvesteerd in het renoveren van bestaand bezit of gebruikt voor het bouwen van nieuwe woningen. Met het verkopen van woningen wil De Key ook tegemoet komen aan de vraag naar koopwoningen in Amsterdam.

Reageer op dit artikel