nieuws

nieuw voetbalstadion kaapstad op greenpoint

Geen categorie

Het gemeentebestuur van Kaapstad heeft het besluit genomen een nieuw voetbalstadion te bouwen op de huidige locatie van het Greenpoint-stadium en dus niet op plek van de vlakbij gelegen Metropolitan-golfbaan.

Het nieuwe voetbalstadion speelt een belangrijke rol bij het WK Voetbal, dat Zuid afrika in 2010 organiseert. Het 62.000 stoelen tellende stadion zal conform de Fifa-eisen worden gebouwd en medio 2008 worden opgeleverd. Een duidelijk budget is nog niet voorhanden. De ramingen lopen tussen de 1,2 miljard rand (130 miljoen euro) tot 3 miljard rand, inclusief infrastructurele voorzieningen. De omwonenden hebben slechts enkele maanden om inspraak uit te oefenen, waarna het inspraakproces wordt afgesloten.

Reageer op dit artikel