nieuws

nieuw vastgoedfonds warburg pincus

Geen categorie

Private equitybedrijf Warburg Pincus heeft het vastgoedfonds Warburg Pincus Real Estate I, L.

. (WPRE I) opgericht. Dit mondiale fonds zal 1,2 miljard Amerikaanse dollar wereldwijd in vastgoed investeren. onder andere in China en Europa. ?Warburg Pincus investeert al meer dan twee decennia in vastgoed. We hebben een afgescheiden fonds voor onze mondiale investeringsactiviteiten opgericht op een moment dat het bedrijf zijn vastgoed ‘deal flow’ wereldwijd substantieel heeft zien toenemen’, aldus co-president Joseph P. Landy in een persbericht.’ De investeerdersbasis van WPRE I bestaat uit bepaalde institutionele investeerders, inclusief lange termijn commanditaire vennoten die voorheen in private equityfondsen van Warburg Pincus hebben geïnvesteerd. De afgelopen twintig jaar heeft Warburn Pincus meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar geïnvesteerd in vastgoed en aan vastgoed gerelateerde transacties. Het bedrijf investeert in diverse vastgoedsectoren, waaronder de woningbouw, de detailhandel, seniorenhuisvesting, mini opslag, landontwikkeling en vastgoeddiensten in Noord-Amerika, Europa en Azië. In totaal beheert de investeringsmaatschappij 10 miljard dollar.

Reageer op dit artikel