nieuws

nieuw project foster + partners kazachstan

Geen categorie

Het internationale architectenbureau Foster + Partners heeft het ontwerp van het Khan Shatry Entertainment Centre in Astana, Kazachstan, onthuld.

In de tentachtige constructie is ruimte voor onder meer een park, zodat de inwoners van de hoofdstad van Kazachstan het hele jaar de mogelijkheid hebben om te ontsnappen aan de barre klimatologische omstandigheden in de voormalige Russische deelstaat. De kunststofbekleding zorgt voor een prettig binnenklimaat, wanneer het buiten heel warm of heel koud is.Het transparante bouwwerk ontspruit vanuit een ellipsvormige basis, waarin onder meer 40.000 m2 winkels en restaurants zijn te vinden. De ?tent’ herbergt een amusementscentrum, een tropisch waterpark, ?oases’ en een terras dat uitzicht bieden over het ?landschap’ in het complex. Het geheel wordt bekroond door een mast, dat het hoogste punt van de stad gaat worden. Er komt voor 100.000 m2 aan vloeroppervlak in het Entertainment Centre. Foster + Partners is overigens geen onbekende in het Aziatische land. Eerder ontwierp het bureau de Piramide van de Vrede

Reageer op dit artikel