nieuws

nieuw bestuur ivbn

Geen categorie

Gistermiddag is het nieuwe bestuur van de IVBN gepresenteerd.

Zoals Vastgoedmarkt gisterochtend al meldde zal Onno Breur – statutair directeur van het woningfonds Vesteda – de komende anderhalf tot twee jaar opnieuw als voorzitter van de belangenorganisatie van vastgoedbeleggers, IVBN naar buiten treden. Hij volgt Ronald Smeets (directeur Fortis Vastgoed) op. Erik Erenst (directeur Interpolis Vastgoed) wordt vice-voorzitter en George Jautze (CEO ING Real Estate) blijft penningmeester. Als nieuwe leden treden toe: Lorenzo Dorigo (directeur AZL Vastgoed) en Egbert Dijkstra (directeur Delta Lloyd Vastgoed). Henk de Bakker (Corio), René Hogenboom (Altera Vastgoed) en Anka Reijnen (NSI) zijn teruggekeerd als lid van het bestuur.De benoeming van Breur is slechts voor een interimperiode. Aanvankelijk was het de bedoeling dat scheidend vice-voorzitter Menno Maas (algemeen directeur van het woningfonds Amvest) Smeets zou opvolgen, maar Maas treedt op 1 juli in dienst als managing director van ING Real Estate Development en is dus formeel geen belegger meer, maar ontwikkelaar. Maas keert niet meer terug in het bestuur van de IVBN. Breur was voordat Smeets aantrad, ook al voorzitter van de IVBN.Ronald Smeets is zes jaar lid van het bestuur van de IVBN geweest, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. In zijn afscheidsrede als voorzitter deed Smeets opnieuw een beroep op de politiek, en dan met name de Eerste Kamer, om het door de Tweede Kamer aangenomen nieuwe huurbeleid van minister Dekker, te verwerpen. ‘De schade zal pas over een aantal jaren blijken. Als de huurheffing voor commerciële vastgoedpartijen doorgaat, schiet de minister met een dubbelloopsgeweer in de eigen voet.’

Reageer op dit artikel