nieuws

nederland ideaal voor distributiecentra

Geen categorie

Nederland is in Europa de meest gewilde vestigingsplaats voor Europese distributiecentra.

Groot-Brittannië heeft weliswaar de meeste arbeidsplaatsen in distributiecentra, maar de voorkeur voor Europese distributiecentra in zowel de sectoren high-tech & electronica als food & beverage gaat uit naar Nederland. Ons land wordt op de voet gevolgd door België en Duitsland.Dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van adviesbureau Capgemini en Prologis, wereldwijd marktleider in industrieel vastgoed. De studie werd uitgevoerd bij meer dan 100 toonaangevende, internationale bedrijven in een breed spectrum aan bedrijfssectoren. De enige sector die tegen de trend in gaat is die van consumentenproducten, waarvoor Frankrijk favoriet is, op ruime afstand gevolgd door België. Bedrijven actief in de persoonlijke verzorging en de farmaceutische industrie leggen geen duidelijke voorkeur aan de dag voor de locatie van hun distributiecentra. Zij beschikken namelijk over een sterk gedecentraliseerd netwerk, met veel relatief kleine nationale distributiecentra.Nederland en België hebben, vergeleken met hun bevolkingsgrootte, relatief veel distributiecentra. Deze landen bevinden zich dicht bij grote afzetmarkten en beschikken over goede transportinfrastructuren, inclusief twee grote internationale havens (Rotterdam en Antwerpen).

Reageer op dit artikel