nieuws

multi turkmall opent forum bornova in izmir

Geen categorie

Gisteren heeft Multi Turkmall het Forum Bornova in Izmir geopend: 45.

00 m2 aan winkels, restaurants, vrijetijdsbesteding en culturele faciliteiten, waarmee een voor Turkije nieuw winkel- en entertainmentconcept is ontstaan. Forum Bornova is het eerste winkelcentrum van Multi Turkmall dat in Turkije wordt geopend. Commerz Grundbesitz-Investmentgesellschaft mbH en Multi Turkmall zijn mede-eigenaar van dit centrum. Forum Bornova heeft een investeringswaarde van ongeveer 120 miljoen euro. Multi Turkmall is een joint venture tussen Multi Development en Turkmall. Forum Bornova bevindt zich naast de Ege Universiteit in het noordoostelijke deel van de stad Izmir. Het centrum wordt geopend, terwijl alle 130 winkels zijn verhuurd aan nationale en internationale merken. Een aantal daarvan, zoals Douglas, Friis & Company, EP Center, Zara Home, Oysho, Stradivarius, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Next, Tike en Conbipel, betreedt de markt in Izmir voor het eerst. De hoofdhuurders van het complex zijn Ikea (tweede winkel in Turkije, 22.400 m2), de hypermarkt Tesco Kipa (13.000 m2) en een bioscoop met zeven zalen en 1100 stoelen.Forum Bornova omvat een foodcourt met zeventien cafe’s en restaurants met een gemeenschappelijk zitgedeelte (900 stoelen) en dakterrassen. Het winkelcentrum beschikt over 3000 niet-overdekte parkeerplaatsen. Het concept is ontwikkeld door T+T Design (masterplan) uit Gouda en door architectenbureau Era uit Istanboel. Het winkelcentrum, dat is opgebouwd rond twee boulevards, twee piazza’s en vier straten, heeft een architectuur met Egeïsche en Mediterrane accenten. Houten overkappingen, kleine vijvers, bruggen, een toren, mozaïeken, houten pergola’s, palmbomen, fonteinen en een daktuin met voedselafdeling geven. Naar verwachting zal Forum Bornova meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar trekken.

Reageer op dit artikel