nieuws

multi turkmall bouwt complex in trabzon

Geen categorie

Het Turkse Multi Turkmall, het gezamenlijke vastgoedbedrijf van de Nederlandse vastgoedonderneming Multi Vastgoed en het Turkse Turkmall, en Meinl European Land Ltd gaan in Trabzon, een kustplaats in het noordoosten van Turkije, een winkel- annex leisurecentrum van 42.

00 m2 ontwikkelen. Meinl  financiert de bouw, waarna Multi Turkmall Management de exploitatie voor zijn rekening neemt. In het Forum Trabzon zullen onder meer een hypermarkt, warenhuizen, een megabioscoop, elektronica- en sportwinkels en verschillende modezaken worden gevestigd. Ook staan 2000 parkeerplaatsen op het programma. De bouw moet halverwege 2006 beginnen en in het voorjaar van 2008 zijn afgerond. Forum Trabzon is een ontwerp van het Nederlandse architectuurbureau T+T uit Gouda. Volgens de partijen zal het megacomplex inwoners uit de hele noordoostelijke regio aantrekken. Trabzon zelf telt ongeveer een miljoen inwoners en ligt aan de Zwarte Zee. Forum Trabzon komt aan de kust te liggen, dichtbij de technische universiteit, de haven en het vliegveld, de drukste van de noordoostelijke regio.Meinl is gevestigd op het Engelse kanaaleiland Jersey en heeft een notering aan de Oostenrijkse beurs. Het bedrijf is actief in negen Oost-Europese landen. De vastgoedontwikkelaar heeft in totaal 1,4 miljoen vierkante meter winkel- en kantoorruimte uitstaan, goed voor een portefeuille van 2,2 miljard euro. Multi Turkmall uit Istanboel is een grote speler op de Turkse markt voor commercieel vastgoed.

Reageer op dit artikel