nieuws

multi start megawinkelproject in berlijn

Geen categorie

Multi Development Germany heeft onlangs aan de Schlossstrasse in Berlijn van KarstadtQuelle AG twee naast elkaar gelegen warenhuizen verworven op een stuk grond van in totaal 33.

00 m2. De beide warenhuizen – een Karstadt en een Wertheim Kaufhaus- zullen fasegewijs plaatsmaken voor een sterk vergroot Karstadtwarenhuis van 30.000 m2 en een nieuw winkelcentrum. Met in totaal 90.000 m2 is het een van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen van dit moment in West-Europa. De investeringswaarde bedraagt 450 miljoen euro. De huidige omvang van het Karstadt warenhuis bedraagt 17.500 m2. De twee jaar durende nieuwbouw voor Karstadt zal als eerste ter hand worden genomen. Daarna volgt het winkelcentrum dat zal verrijzen op de plek waar nu het Wertheim Kaufhaus staat. Het nieuwe winkelcentrum biedt drie etages winkels en twee parkeerlagen op het dak. Het project zal gefaseerd tussen 2009 en 2011 opgeleverd worden. Met het nieuwe project meegerekend, heeft Multi in Duitsland in minder dan een jaar een projectenpijplijn van 1 miljard euro opgebouwd. Het is nog niet duidelijk of het Berlijnse megaproject in eigen portefeuille wordt genomen of verkocht wordt aan een externe belegger. Morgan Stanley Real Estate Fund V, de moeder van Multi Corporation in Gouda (het vroegere AM Development), structureert momenteel een pan-Europees winkelvastgoedfonds, waarin een deel van de Multi-projecten zal worden ondergebracht. Het fonds krijgt een omvang van minimaal 4 miljard euro.

Reageer op dit artikel