nieuws

multi partner in grote tender centraal-europa

Geen categorie

Multi Development Tsjechië is uitgekozen als ‘preferred development partner’ voor het gebied Karolina in het centrum van de stad Ostrava.

De gemeenteraad van Ostrava heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Het historische Ostrava is de op twee na grootste stad van Tsjechië. Het gebied in kwestie beslaat een oppervlak van 30 hectare in het centrum van de stad, waar een multifunctionele ontwikkeling komt met 90.000 m2 winkelruimte, 80.000 m2 kantoorruimte en ongeveer 1000 tot 2000 appartementen. Meer dan een miljoen mensen vallen binnen het verzorgingsgebied van het project. Fase I is gepland in de periode 2007-2010, de totale ontwikkeling zal tien jaar in beslag nemen en een investering vergen van meer dan 400 miljoen euro.Uit de vijf kandidaten – allemaal actief op het gebied van planontwikkeling – heeft de gemeente Ostrava gekozen voor Multi Development. In de komende drie maanden zullen Multi Development en de gemeenteraad van Ostrava de commerciële haalbaarheid van de verschillende herontwikkelingsmogelijkheden onderzoeken. Naar verwachting zal de definitieve beslissing tegen het najaar van 2006 worden genomen.Ronald Dasbach, algemeen directeur van Multi Development voor Centraal-Europa zei: ‘We zijn bijzonder blij dat we zijn uitgekozen als strategische ontwikkelingspartner om ertoe bij te dragen dat het stadscentrum van Ostrava nog aantrekkelijker wordt voor bewoners, winkelpubliek en retailers. Het is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat het nationale erfgoed in het stadscentrum behouden en versterkt blijft.’

Reageer op dit artikel