nieuws

multi ontwikkelt multifunctioneel centrum in minden

Geen categorie

Multi Development Duitsland gaat samen met de Duitse LEG Landesentwicklungsgesellschaft NRW GmbH een nieuw winkelcentrum realiseren in de Duitse stad Minden (Noordrijn-Westfalen).

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft een voorkeur gegeven aan het concept en het ontwerp van de ontwikkelingscombinatie. Forum Minden komt op de plaats van het huidige gemeentehuis, dat uit de jaren zeventig stamt. Naast 18.000 m2 winkelruimte en horecavoorzieningen wordt er in Forum Minden 6500 m2 ruimte voor dienstverlening gerealiseerd en een ondergrondse parkeergarage voor 500 auto’s.De bouw van Forum Minden begint eind 2008 en het winkelcentrum moet in 2010 open gaan. Minden ligt in Noordrijn-Westfalen en telt 82.000 inwoners. Met het project is een investering gemoeid van ongeveer 80 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Multi en LEG in een partnerschap meer projecten gaan uitvoeren in Duitsland, met een accent op multifunctionele, kleinschalige binnenstedelijke projecten.

Reageer op dit artikel