nieuws

multi-ontwikkeling musiskwartier open

Geen categorie

Vandaag wordt het Musiskwartier, de binnenstedelijke herontwikkeling in Arnhem van Multi Vastgoed, Maxeda en de gemeente Arnhem, geopend.

Het project omvat 32.000 m2 winkels, inclusief een vernieuwde V&D (12.000 m2), uitbreiding van de bestaande parkeergarage Musisgarage tot 750 parkeerplaatsen, een ondergrondse fietsenstalling van 1.000 m2 en 76 luxe koopappartementen boven de winkels. Het project ligt in het centrum van Arnhem en wordt omsloten door de Roggestraat, het Land van de Markt, de Beekstraat, de Velperbinnensingel, Nieuwstad en het Johnny van Doorneplein. Het Masterplan is van T+T Design. Architecten zijn Robert A.M. Stern Architects (VS), Kraaijvanger Urbis (Rotterdam), Kuijper Oosterheert Wubben (Den Haag) en Rappange en Partners uit Amsterdam. Het project is drie jaar geleden in eigendom genomen door Interpolis Pensioenen Vastgoed voor Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw en Stichting Samenwerking voor het Slagersbedrijf. IEF Berlage is eigenaar van het V&D warenhuis met parkeerdak en de fietsenstalling. De totale investeringssom bedraagt 120 miljoen euro. Musiskwartier kent een geschiedenis van dertien jaar. Het is ook een van de grotere binnenstedelijke ontwikkelingen van ons land, met een impact voor de hele Gelderse hoofdstad en de omliggende regio. In oktober 2001 publiceerde Vastgoedmarkt als eerste medium de concrete plannen voor de ontwikkeling. Toen werd nog gesproken van een investering van 250 miljoen gulden (ruim 100 miljoen euro). Als opening werd 2005 aangehouden. Het retaildeel kent talrijke grote nationale en internationale ketens, als C&A, H&M, The Sting, Plus Supermarkt, Blokker, Sabon, Peral, Mango, Xenos, T-Mobile, Tommy Hilfiger, Rituals, Björn Borg, Geox, NewYorker en Score. De terrasfunctie op het Brouwersplein wordt ingevuld door Les Halles, onderdeel van Maxeda. Er is ook een fitnesscentrum in het project opgenomen. Musiskartier heeft dit jaar al, voor de officiële opening, een internationale onderscheiding ontvangen. Het Amerikaanse Congres voor Nieuw Urbanisme heeft de ontwikkeling onderscheiden met de prestigieuze Award of Excellence in het kader van de CNU Charter Awards 2006. Het was het enige ingediende project dat de unanieme steun van alle tien de juryleden kreeg.

Reageer op dit artikel