nieuws

mpc brengt 99 kantoorpanden in de verkoop

Geen categorie

De Duitse aanbieder van vastgoedfondsen MPC brengt 99 kantoorpanden, afkomstig uit 27 verschillende Holland-fondsen, in één pakket op de markt.

MPC volgt hiermee het voorbeeld van de eveneens Duitse aanbieder van vastgoedfondsen voor Duitse particuliere beleggers, Bankhaus Wölbern. Beide fondsaanbieders willen met deze verkoop van Nederlandse kantoorgebouwen uit aflopende Holland-fondsen profiteren van de hoge prijzen, die er op dit moment internationaal worden betaald voor verhuurd commercieel onroerend goed.De afgelopen maand heeft MPC een wettelijk verplichte enquête gehouden onder de ongeveer 15.000 verschillende deelnemers aan de betreffende Holland-fondsen. 73 Procent daarvan heeft hieraan meegedaan en daarvan heeft meer dan 95 procent zich uitgesproken voor een snelle verkoop van het onderliggend vastgoed. MPC verwacht dat het pakket van 99 Nederlandse vastgoedobjecten ongeveer 950 miljoen euro zal opbrengen. De aanbieder uit Hamburg denkt dat begin oktober een koopcontract kan worden getekend met een geïnteresseerde partij. Als het bedrag van 950 miljoen wordt gehaald, houdt dat in dat de deelnemers in de verschillende fondsen gemiddeld 150 procent van het eerder ingebracht kapitaal kunnen terugzien, aldus de Immobilien Zeitung.

Reageer op dit artikel