nieuws

movie max neemt videoverhuurder videoland over

Geen categorie

Videoland, de grootste videoverhuurketen van Nederland, is overgenomen door zijn concurrent Movie Max.

Samen willen de ketens een sterkere vuist maken tegen de filmindustrie om films korter na hun bioscooppremière in de schappen van de videotheken te kunnen brengen. Dit moet ook een wapen worden in de strijd tegen illegale kopieën, waarvan videoverhuurders veel last hebben.Dit heeft Movie Max vrijdag bekendgemaakt. Het videoverhuurbedrijf, dat voor de overname de onderneming Entertainment Retail Group heeft opgericht, wil niet zeggen hoeveel het betaalt voor de Videoland-formule. Videoland en Movie Max hebben samen ongeveer vijfhonderd vestigingen in de Benelux. De meeste zaken worden gerund door franchisenemers.

Reageer op dit artikel