nieuws

Mitex: Criminaliteit plaatst nieuwe retailondernemers voor onmogelijk opgave

Geen categorie

Het opzetten van een winkel wordt door de sterk toenemende criminaliteit bijna onmogelijk gemaakt.

En door het falende rechtssysteem is er weinig hoop op verbetering. Dat zegt brancheorganisatie voor mode-, schoenen- en sportwinkels Mitex. Jan Meerman, voorzitter van de Mitex: ‘Ondernemers in met name de grote steden zijn murw geslagen door de toenemende winkelcriminaliteit. Ze hebben steeds minder tijd voor ondernemen omdat allerlei negatieve randzaken tijd, geld en energie opslurpen. Kansrijke starters maakten vroeger binnen twee jaar winst, nu pas na vier jaar.’ ‘Ik wil geen zielig verhaal ophangen. Maar wie neemt het nog voor ondernemers op in dit land? We zijn op een dieptepunt aangeland. Los van alle ellende die een diefstal, bedreiging of inbraak oplevert, feit is dat jaarlijks nog geen 20 procent van de 1,2 miljoen aangiften door ondernemers tot een strafzaak leidt.’ Vorig jaar leed de detailhandel een miljard euro schade door winkelcriminaliteit.    

Reageer op dit artikel