nieuws

minder winst marriott door belastingaanslag

Geen categorie

De Amerikaanse hotelketen Marriott International heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder winst geboekt.

De winstdaling is hoofdzakelijk te wijten aan een hogere belastingaanslag. De nettowinst kwam uit op 141 miljoen dollar, 5 procent minder dan de 149 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het concern gisteren bekend. Vorig jaar kon Marriott profiteren van belastingvoordelen, omdat het bedrijf toen nog een divisie had die zich bezighield met synthetische, schonere brandstoffen. Deze bedrijfstak werd vorig jaar afgestoten. Sindsdien geldt een hoger belastingtarief voor de hotelketen. De omzet in het derde kwartaal van 2006 kwam uit op 2,7 miljard dollar, nagenoeg geen verandering in vergelijking met een jaar eerder. Analisten gingen in doorsnee uit van een omzet van 2,8 miljard dollar. Het bedrijf exploiteert wereldwijd 2700 hotels onder de namen Ritz-Carlton, Renaissance en Fairfield Inn.

Reageer op dit artikel