nieuws

Minder resultaten voor Euretco

Geen categorie

De omzet van winkelorganisatie Euretco is vorig jaar met 2 procent gedaald naar 1,07 miljard euro.

Dat kwam door de moeilijke economische omstandigheden.De resultaten van dit volgens directievoorzitter F. van Wegen ‘teleurstellende jaar’ heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Euretco is na C&A en Vendex de grootste keten van winkels die non-food verkopen. De nettowinst daalde van 13,3 miljoen in 2002 naar 1,3 miljoen vorig jaar.’We maken dit jaar pas op de plaats’, stelde Van Wegen. Er is volgens hem geen ruimte voor forse acquisities. Het afgelopen jaar bleven de bestedingen flink achter. Desondanks waren de omzetcijfers positiever dan de algemene marktontwikkelingen. Volgens Van Wegen komt dat doordat de ketens op goede posities zitten: A-locaties in de kleinere plaatsen. Het komende jaar wil het concern nog meer aandacht besteden aan coördinatie van zaken die bij de verkoop van belang zijn, zoals reclame, automatisering en winkeluitstraling.Vooral de modezaken en woonwinkels hadden het moeilijk, doordat klanten minder geld uitgaven. De omzet in heren- en damesmode daalde met zo’n 10 procent. Witteveen en Jeans Centre draaiden goed, Adam Menswear en Be More presteerden slecht. ‘Ze zijn jonger en kwetsbaarder’, stelt Van Wegen. Ook de omzetten in de woonwinkels, zoals Lederland en Decorette, daalden fors, met bijna 9 procent.Bij Euretco zijn 2500 ondernemers met 3500 winkels aangesloten. Verder telt het bedrijf 300 eigen winkels en 2250 medewerkers. De winkels verkopen artikelen in de branches mode, sport, wonen en tweewielers.

Reageer op dit artikel