nieuws

mills verkoopt drie winkelcentra

Geen categorie

De Mills Corporation verkoopt drie grotendeels zelf ontwikkelde winkelcentra aan de Canadese retailbelegger Ivanhoe Cambridge.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 981 miljoen dollar. Verkocht worden de winkelcentra Vaughan Mills (Ontario, Canada), St. Enoch Centre (Glasgow, Schotland) en Xanadu (Madrid, Spanje). De verkoop wordt ingegeven door de financiële problemen van Mills. De Amerikaanse ontwikkelaar moet 500 miljoen dollar bijleggen op zijn laatste project, Meadowland Xanadu in East Rutherford (New Jersey). De kosten van dit project zijn inmiddels opgelopen tot 2 miljard dollar.Ivanhoe heeft nu al een 50-procentsbelang in zowel Vaughan Mills en St. Enoch Centre. Vaughan kwam gereed in 2004 en St. Enoch vorig jaar. Mills ontwikkelde Xanadu alleen in 2003. De ontwikkelaar houdt 500 miljoen dollar aan de drie projecten over na aftrek van de ontwikkelingskosten die worden geschat op 1,5 miljard dollar. Ivanhoe Cambridge is een van de grootste Canadese retailbeleggers met een portefeuille van 65 winkelcentra. De onderneming is verder actief in de VS en in Europa. Mills is al enige tijd in problemen en heeft dringend geld nodig om een lening van 1,9 miljard dollar bij Goldman Sachs af te lossen. Mills is nu nog eigenaar van 39 winkelcentra in Noord-Amerika en Europa.

Reageer op dit artikel