nieuws

miljardenbod op colonial

Geen categorie

Vastgoedonderneming Grupo Inmocaral heeft 3,76 miljard euro over voor het eveneens Spaanse vastgoedfonds Colonial.

Het bod bedraagt 63 euro per aandeel. Grootaandeelhouder La Caixa, een in Barcelona gestitueerde spaarbank, die een belang heeft van bijna 40 procent in Colonial, staat positief tegenover het overnamebod. Dat geldt ook voor een aantal internationale vastgoedanalisten, waaronder Sacha Hoek van Kempen & Co in Amsterdam en Harm Meijer van JPMorgan in Londen. Volgens Meijer betekent het bod een premie van 39 procent ten opzichte van de intrinsieke waarde eind 2005.Colonial bezit een vastgoedportefeuille ter waarde van 5 miljard euro, waaronder kantoorgebouwen in Madrid, Barcelona en Parijs. Daarnaast is er nog een ontwikkelingspijplijn van 1,1 miljard euro. Overnamepartij Inmocaral wordt gecontroleerd door de Spaanse zakenman Luis Manuel Portillo, die 72,35 procent van deze belegger en ontwikkelaar in handen heeft. De Spaanse vastgoedsector lijkt inmiddels stevig in de greep van het fusie- en overnamespel. Begin deze week kwam naar buiten dat Grupo Sacresa mogelijk een bod uitbrengt op alle aandelen van Metrovacesa. Laatstgenoemd fonds kreeg eerder deze week een 3,2 miljard euro omvattende lening rond bij een banksyndicaat voor de herfinanciering van de vorig jaar maart gepleegde overname van het Franse Gecina. Mogelijk krijgt deze Franse tak een aparte beursnotering.

Reageer op dit artikel