nieuws

milieuregelgeving vertraagt veel projecten

Geen categorie

Van alle Nederlandse bouwprojecten loopt een derde enige vorm van vertraging op door milieuregelgeving.

De regels voor geluid en bodemverontreiniging zijn het vaakst reden voor stagnatie van een project. Dit blijkt uit onderzoek naar vastgoed en milieuregelgeving van Bouwkennis in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Oranjewoud, meldt de website van ondernemersorganisatie MKB Nederland. Aan het onderzoek deden 339 gemeenten, woningcorporaties, zelfontwikkelende bouwers en projectontwikkelaars mee. Van de ondervraagden zei 75 procent ‘wel eens’ last te ondervinden van milieuregelgeving bij de voortgang van projecten. Bij de gemeenten is dat 24 procent en bij projectontwikkelaars 42 procent. Van de ondervraagden beschouwt 36 procent geluidsoverlast en bodemverontreiniging ‘vaak’ als de meest lastige milieuregelgeving en 34 procent ‘altijd’. De nummer drie van de milieuregels die voor stagnatie van bouwprojecten zorgen, is luchtkwaliteit. De minste stagnatie veroorzaakt de regelgeving voor beschermde diersoorten, al komt die stagnatie wel vaak in het nieuws.

Reageer op dit artikel