nieuws

milieucertificaat voor woningcorporaties

Geen categorie

Zeven woningcorporaties hebben een keurmerk ontwikkeld voor corporaties die duurzaamheid en aandacht voor het milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Dat meldt Aedes Magazine, het blad van de corporatiekoepel. De corporaties die aan de opgestelde beoordelingsrichtlijn voldoen, krijgen het SKW-certificaat Klimaatcorporatie. Twee corporaties hebben het certificaat al gekregen, te weten Volksbelang in Raamsdonksveer en Tablis Wonen in Sliedrecht. Beide corporaties waren ook betrokken bij de ontwikkeling van het keurmerk. Hoofd Vastgoed Andy Bijkerk van Tablis Wonen stelt dat milieuaspecten al langer zwaar wegen. Om die reden werkte de corporatie mee aan het opstellen van de beoordelingsrichtlijn (BRL) voor het certificaat. ‘Voor de corporatie is het een manier om te laten zien hoe we inhoud geven aan maatschappelijk ondernemen en dat we zorgvuldig omgaan met niet-vervangbare energiebronnen’, aldus Bijkerk.

Reageer op dit artikel