nieuws

mexx-topman rattan chadha kondigt vertrek aan

Geen categorie

Rattan Chadha, oprichter van het voormalig Nederlands Mexx-concern, neemt eind van dit jaar afscheid.

De topman neemt daarna plaats in de raad van toezicht van de Amerikaanse modegigant Liz Claiborne waar Mexx inmiddels onderdeel van is.Chadha leidde Mexx bijna dertig jaar. In 2001 verkocht hij het concern aan het modeconcern Liz Claiborne, dat Mexx verder wil ontwikkelen, vertelt hij in Textilia. Chadha: ‘Mexx is nu bijna een miljardenbedrijf qua verkopen, het groeit nog steeds, tweecijferig zelfs.’ Een deel van de taken van Chadha wordt overgenomen door Jeff Fardell, die sinds april voor Mexx werkzaam is. Fardell is afkomstig van Nike en wordt bij Mexx verantwoordelijk voor productdesign, merchandising en de marketing van Mexx BrandsChadha gaat zich in de toekomst onder meer bezighouden met het opzetten van een eigen museum in Amsterdam. ‘Vanaf januari volgend jaar ga ik aan het tweede hoofdstuk van mijn leven beginnen. Ik ben een groot verzamelaar van moderne kunst, van jonge kunstenaars als David Schnell, Paul McCarthy. Ik wil de komende jaren een museum openen waar talenten kunnen wonen en werken. Het leven draait om creativiteit.’

Reageer op dit artikel