nieuws

Metro opent dertig nieuwe vestingen

Geen categorie

Duitslands grootste detailhandelsconcern Metro Groep, in Nederland bekend door elektronicaketen Media Markt, heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal met 3,5 procent weten te verhogen tot 122,1 miljoen euro.

Het aantal vestigingen steeg wereldwijd met dertig naar 2406. De uitbreidingen kwamen vooral voor rekening van de dochters Media Markt en Metro Cash & Carry. De omzet steeg in vergelijking met het derde kwartaal van 2003 met bijna 5 procent en kwam uit op 13,4 miljard euro. De resultaten kwamen door de matige consumentenbestedingen in Duitsland iets lager uit dan verwacht. Metro probeert zich minder afhankelijk te maken van de thuismarkt en van levensmiddelen. Het concern investeert vooral in opkomende economieën en in Media Markt en andere winkelketens voor consumentenelektronica. Dit beleid heeft ertoe geleid dat het concern in omvang Ahold is gepasseerd. Metro is inmiddels actief in 28 landen.     

Reageer op dit artikel