nieuws

Meeste geld voor 56 aandachtswijken naar vier grote steden

Geen categorie

Het meeste geld voor de aanpak van 56 aandachtswijken in de stedelijke vernieuwing gaat naar de vier grote steden.

Dat liet directeur-generaal Wonen mevrouw Bertram gisteren namens minister Dekker (VROM) weten tijdens het congres van het kenniscentrum voor stedelijke vernieuwing KEI. Vanuit het budget voor stedelijke vernieuwing is de komende vijf jaar een bedrag van 90 miljoen euro vrijgemaakt om knelpunten in de uitvoering van de 56 door de minister aangewezen aandachtswijken aan te pakken. Daarvan is 70 miljoen euro beschikbaar voor Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De andere 26 voor het grotestedenbeleid aangewezen gemeenten hebben recht op 20 miljoen euro. Daarnaast is er 10 miljoen euro beschikbaar voor andere gemeenten waar vergelijkbare problemen spelen.    

Reageer op dit artikel