nieuws

meer woningen vs maar sentiment nog slecht

Geen categorie

In de Verenigde Staten is het aantal woningen in aanbouw in mei 2006 met 5 procent gestegen tot een naar het jaar omgerekend aantal van 1,957 miljoen.

Economen hadden gerekend op een afname in mei van 1,849 miljoen tot 1,840 miljoen. In de afgelopen drie maanden nam het aantal in aanbouw genomen huizen steeds af. Toch blijven de zorgen over Amerikaanse woningmarkt bestaan. Zorgwekkende data over de huizenmarkt droegen eergisteren nog bij aan een lagere koers van de Dow Jones index. Het sentiment onder Amerikaanse huizenbouwers viel in juni namelijk voor de zesde maand op rij terug tot het laagste niveau in elf jaar, zo bleek uit cijfers van de National Association of Home Builders. De index liep terug van 46 in mei naar 42 in juni, het laagste punt sinds april 1995.

Reageer op dit artikel