nieuws

meer woningen verkocht tegen hogere prijs

Geen categorie

Hoewel de prijzen van woningen verder zijn gestegen, houdt dat de kooplust niet tegen.

In december werden meer huizen verkocht. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van het Kadaster. In december vorig jaar steeg de prijs van een woning ten opzichte van dezelfde periode in 2004 met 7,73 procent tot gemiddeld 226.339 euro. Vergeleken met de voorgaande maand steeg de prijs met 0,69 procent. Het aantal verkochte woningen steeg in december ten opzichte van een jaar ervoor 7,6 procent tot ruim 24.000 stuks. In vergelijking met november 2005 was er sprake van een stijging met bijna 40 procent. De makelaarsvereniging NVM meldde vorige week dat de gemiddelde prijs van een woning eind vorig jaar 230.000 euro bedroeg. Het betekent volgens de cijfers van de NVM dat de huizen in Nederland afgelopen jaar 5,4 procent duurder zijn geworden. Het verschil tussen de cijfers van de NVM en het Kadaster zit onder meer in het tijdstip van de meting. Bovendien meet het Kadaster alle transacties en de NVM alleen die van de aangesloten leden, die gezamenlijk een marktaandeel van ongeveer 67 procent hebben.

Reageer op dit artikel