nieuws

meer huurwoningen opgeleverd

Geen categorie

In Nederland zijn er het afgelopen jaar 67.

00 nieuwe woningen bijgekomen. Dat is 3 procent meer dan in 2004. De toename is volledig toe te schrijven aan huurwoningen. Het aantal opgeleverde koopwoningen is juist afgenomen, liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens het CBS zijn er het afgelopen jaar ongeveer 3000 huurwoningen meer opgeleverd dan in 2004. Er zijn daarentegen ongeveer 1000 koophuizen minder opgeleverd.Van alle provincies kende Noord-Holland de grootste toename van het aantal gereedgekomen woningen. In deze provincie werden bijna 1900 woningen meer opgeleverd dan in 2004. Ook in Utrecht kwamen er veel woningen bij. In Flevoland, Noord-Brabant, Friesland, Gelderland en Drenthe lag de woningproductie lager.

Reageer op dit artikel