nieuws

market food group wil 120 banketwinkels openen

Geen categorie

Market Food Group, eigenaar van bakkerij ’t Stoepje, opent volgend jaar het eerste filiaal van een keten banketbakkerswinkels.

Het bedrijf wil uiteindelijk 120 filialen hebben in kleine plaatsen in Nederland van zo’n 4000 inwoners. Volgens directeur Peter Beukers een gat in de markt, omdat in deze plaatsen geen markten en supers zijn. Market Food Group heeft nu twee bakkerijen en distributiecentra in Spakenburg, Bleskensgraaf, Helmond en Hoogeveen.Het leeuwendeel van de producten verkoopt ’t Stoepje nu op 900 markten in heel Nederland. De winkels zullen net als de marktkramen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Vorig jaar bedroeg de omzet van alle franchisers ruim 100 miljoen euro. Beukers verkocht ’t Stoepje in 1999 aan het Duitse beursgenoteerde Kamps. Die deed het daarna over aan het Italiaanse pastaconcern Barilla. Twee weken geleden nam Beukers de bakkerij voor een onbekend bedrag over van Barilla. Beukers investeert met eigen vermogen, de overname werd gefinancierd met ING Bank.

Reageer op dit artikel