nieuws

management buy out the ibus company

Geen categorie

Het management van The Ibus Company heeft samen met een groep particuliere beleggers alle aandelen verworven in de onderneming.

The Ibus Company in Hoofddorp is met een fondsvermogen van ruim 581 miljoen euro (eind 2005) de grootste aanbieder van vastgoed CV’s in Nederland. Met deze management buy out wordt de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de onderneming blijvend gewaarborgd, zo verzekert het management. De nieuwe aandeelhouders onderschrijven de door fundamentele research gedreven bedrijfsfilosofie van Ibus en hechten grote waarde aan haar zelfstandige en onafhankelijke positie.De structurering van de management buy out, die vrijwel volledig met eigen vermogen is gefinancierd, zal niet van invloed zijn op de financiële slagkracht van Ibus noch anderszins van invloed zijn op de positie van de participanten in de door Ibus beheerde vastgoedfondsen. Volgens managing directeur Pepijn Morshuis is met de managing buy out het belang van de erven van oprichter Onno Husken in andere handen overgegaan. Het huidige management heeft zijn belang vermeerderd van 10 naar 50 procent en de rest is bij andere, kapitaalkrachtige investeerders terecht gekomen. Morshuis wil niet zeggen wie dat zijn. De partijen hebben ook besloten geen bedragen te noemen. Morshuis: ‘Management en andere aandeelhouders hebben nu een even groot belang, waarbij het bestuur een grote vrijheid heeft om te doen waar het goed in is. Met de toetreding van de nieuwe kapitaalkrachtige investeerders wordt de slagvaardigheid vergroot.’The Ibus Company is opgericht in 1992 door Onno Husken, voormalig bestuursvoorzitter van Wereldhave en Kempen & Co. De onderneming ontwikkelt en belegt in kantoren, winkels, woningen en hotels in onder andere de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Inmiddels heeft The Ibus Company 39 vastgoedfondsen geïntroduceerd bij particuliere en institutionele beleggers met een totaal investeringsvolume van ongeveer 1 miljard euro. Meer dan de helft van de investeringen is succesvol verkocht. Daarnaast adviseert Ibus financiële instellingen, beursgenoteerde bedrijven en institutionele beleggers. Het gaat hierbij met name om portefeuilleanalyse, beleggingsbeleid, investeringsstrategie en het geven van ‘second opinions’ ten aanzien van direct en indirect vastgoed. Ook wordt de expertise aangewend voor het beheer van vastgoedaandelenportefeuilles voor derden. Ibus telt ruim dertig medewerkers.

Reageer op dit artikel