nieuws

macquarie koopt voor 500 miljoen europees vastgoed

Geen categorie

De Australische fondsmanager Macquarie Global Property Advisors (MGPA) heeft voor 490 miljoen euro een 40 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Warschau verworven en een portefeuille logistieke projecten in Frankrijk.

Via de beide transacties breiden de Australiërs hun belangen op de Europese vastgoedmarkt flink uit.Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. De aankoop in de Poolse hoofdstad gebeurde in samenwerking met London & Regional, een Londens bedrijf van de entrepeneurs Ian en Richard Livingstone. De kantoortoren Rondo 1, in het hart van het Warschause zakendistrict, vergde naar verluidt een investering van 240 miljoen euro. Huurders zijn onder meer Ernst & Young en Baker & Mackenzie.MGPA is opgezet in 2004, toen de snel groeiende Australische bank Macquarie een management buy-out ondersteunde van Lend Lease, een Australische vastgoedgroep. MGPA verwierf het Poolse kantoorgebouw voor zijn fonds MGP Europe Fund II, dat in september werd gesloten na 1,3 miljard dollar te hebben opgehaald.In Frankrijk zijn de Australiërs een joint-venture aangegaan met de lokale groep Concerto Developpement SAS voor de ontwikkeling van een portefeuille logistieke projecten van in totaal 140.000 m2. De waarde van deze ontwikkelingen op twee locaties in Valence en Lille bedraagt 250 miljoen euro. MGPA houdt in de gezamenlijke onderneming een meerderheidsbelang.

Reageer op dit artikel