nieuws

luis vuitton bouwt museum in parijs

Geen categorie

Luis Vuitton, de grootste modegroep van Frankrijk, wil een futuristisch glazen museum bouwen in het Bois de Boulogne in Parijs.

Het bouwwerk moet lijken op een wolk en gaat ongeveer 100 miljoen euro kosten, aldus Vuitton-topman Bernard Arnault. Het museum moet de mode-erfenis van Vuitton tentoonstellen. Het gebouw zal ook kunst herbergen die een inspiratie vormde voor de Vuitton-ontwerpers, van Christian Dior tot Marc Jacobs. De topman hoopt dat de bouw volgend jaar kan beginnen en voor 2009 klaar zal zijn. Architect Frank Gehry is verantwoordelijk voor het ontwerp van het opmerkelijke museum. Hij tekende eerder al voor het bekende Guggenheim-museum in Bilbao alsook voor het ontwerp van een nieuwe ontwikkeling van ING Real Estate in de Britse stad Brighton..

Reageer op dit artikel