nieuws

l’oréal wil body shop-keten verdubbelen

Geen categorie

De Franse cosmeticagigant L’Oréal wil het aantal winkels van het in maart overgenomen Body Shop in een paar jaar meer dan verdubbelen tot vijfduizend.

Dat zei de topman van L’Oréal, Jean-Paul Agon, in een gisteren gepubliceerd interview met de zakenkrant Financial Times. Volgens Agon heeft het merk Body Shop een wereldwijd groeipotentieel. L’Oréal nam in maart het Britse Body Shop over voor 945 miljoen euro. Nu telt de keten voor diervriendelijke en natuurlijke cosmeticaproducten meer dan 2.100 winkels in meer dan vijftig landen. Dat moeten er over enkele jaren vijfduizend zijn in honderd landen, aldus Agon. Body Shop werd onlangs voor het eerst in India geïntroduceerd. Ook wordt een intrede op de Chinese markt overwogen. Verder ziet Agon goede kansen in Brazilië, Chili en Argentinië. De belangrijkste markten zijn nu nog West-Europa en Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel