nieuws

lidl verkoopt deel eigen vastgoed

Geen categorie

Discounter Lidl heeft in Duitsland enkele tientallen eigen winkels verkocht aan vastgoedbeleggers.

Het bedrijf heeft de panden daarna direct teruggehuurd van de nieuwe eigenaren. Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Om hoeveel winkelpanden het precies gaat, wil een woordvoerder van Lidl niet bevestigen. Het zouden er volgens hem ‘duidelijk minder dan honderd’ zijn. De opbrengst wordt gebruikt voor het aflossen van schulden. Deze sale-and-lease-backmethode wordt veel toegepast door retailers. Het is een manier om snel contanten te verwerven voor investeringen of het aflossen van schulden. Onder discountketens is het echter een zeldzaamheid. Lidl ontkent van plan te zijn de helft of meer van het eigen vastgoed van de hand te doen, zoals in mediaberichten werd gesteld.

Reageer op dit artikel