nieuws

leasinvest real estate koopt voor 49,10 miljoen euro

Geen categorie

Het Belgische vastgoedbevak Leasinvest Real Estate (LRE) verwerft een vastgoedportefeuille van 49,10 miljoen euro.

Op basis daarvan zal de reële waarde van de geconsolideerde vastgoedportefeuille stijgen tot 465,9 miljoen euro. Bij deze transactie – via AXA Belgium in ruil voor nieuw uit te geven aandelen – worden de aandelen in de vennootschappen De Leewe NV, Warehouse Finance NV en Logistics Finance I NV overgenomen. De Leewe NV heeft als voornaamste actief een kantorencomplex te Mechelen van ongeveer 14.000 m2 dat voor een onherroepelijke duur van 15 jaar in onroerende leasing gegeven is aan Wolters Kluwer België. De reële waarde bedraagt 26,86 miljoen euro de geschatte investeringswaarde komt neer op 27,53 miljoen euro. Warehouse Finance NV betreft een logistiek centrum in Mechelen van ongeveer 6.000 m2. De magazijnen zijn sedert begin 2002 in huur gegeven aan Wolters Kluwer België voor een duur van 9 jaar. De reële waarde bedraagt 5,22 miljoen euro en de geschatte investeringswaarde ligt daar met 5,35 miljoen euro iets boven. Logistics Finance I NV wordt gevormd door een distributiecentrum aan de Heesterveldweg te Tongeren, met een totale oppervlakte van ongeveer 26.000 m2. Op 27/december 2001 werd een sale & rent back transactie afgesloten met SKF voor een onherroepelijke duur van 15 jaar. De reële waarde bedraagt 14,37 miljoen euro tegen de geschatte investeringswaarde van 14,73 miljoen euro.Daarnaast verwierf Leasinvest Real Estate rechtstreeks een semi-industrieel gebouw bestaande uit kantoren en opslag, gelegen te Vorst (Brussel), Lusambostraat alsook het erfpachtrecht op de grond. Dit gebouw is verhuurd aan Alcan België voor tien jaar. De reële waarde bedraagt 2,65 miljoen euro tegen de geschatte investeringswaarde van 2,72 miljoen euro.

Reageer op dit artikel