nieuws

laurus-topman bruijniks opgestapt

Geen categorie

Laurus-topman Harry Bruijniks heeft per direct zijn functie neergelegd.

De bestuursvoorzitter heeft een conflict met de raad van commissarissen over de toekomst voor Super de Boer, de enige supermarktformule die het concern nog heeft. Bruijniks was sinds eind augustus 2002 de baas van Laurus. Daarvoor was hij werkzaam voor concurrent Ahold.De afgelopen jaren heeft de topman flink moeten saneren bij Laurus. Het supermarktconcern was in grote problemen gekomen door de mislukte ombouwoperatie van zijn supermarkten tot Konmars en door de prijzenslag die Albert Heijn in het najaar van 2003 begon. Eerder dit jaar gingen de supermarktformules Konmar en Edah de deur uit. Dit gebeurde onder druk van de banken, die eisten dat het concern schulden zou aflossen.Er zou binnen Laurus een conflict zijn tussen Bruijniks en zijn financieel directeur Kenaad Tewarie over de toekomst van de onderneming. Tewarie zou zo veel mogelijk geld willen binnenhalen uit de verkoop van winkels. Bruijniks zou de toekomst en de strategie van de winkelformule Super De Boer centraal willen stellen.De vakbonden FNV Bondgenoten, RMU en De Unie hebben dinsdag een brief gestuurd aan Laurus. Daarin roept het trio het concern op de supermarktketen Super de Boer voort te zetten in zijn huidige omvang. De bonden denken dat Laurus verder gaat snijden, waarbij mogelijk meer distributiecentra verdwijnen.

Reageer op dit artikel