nieuws

lager salaris voor nieuwe directeur vestia

Geen categorie

Woningcorporatie Vestia zal bij de aanstelling van een nieuwe directeur een lager salaris gaan hanteren.

De huidige directeur Erik Staal is echter niet van plan om zijn inkomen van 438.000 euro te verlagen. Dat heeft de raad van commissarissen van Vestia laten weten aan minister Dekker van Volkshuisvesting. Dekker noemt de stap van Vestia een stap in de goede richting. De corporatie wil zich gaan spiegelen aan het inkomensniveau in de sector. Volgens een sectorale regeling mag een corporatiedirecteur maximaal 211 duizend euro verdienen. Staal kost nu jaarlijks (exclusief sociale premies en pensioen) 343 duizend euro. De minister wil volgende week nog wel opnieuw een gesprek voeren met de commissarissen van Vestia. Ze dringt aan op een gebaar van de directeur. De commissarissen kunnen zelf niet ingrijpen, omdat de juridische positie van de directeur ijzersterk is.

Reageer op dit artikel