nieuws

kroes verliest 1,8 miljoen euro op kantoorpanden

Geen categorie

Eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentiebeleid) heeft 1,8 miljoen euro verloren met de verkoop van twee kantoorpanden in Gorinchem en Woerden.

Ze kocht de panden in 2001 voor 6,1 miljoen euro van de verdachte vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg. Justitie beschouwt Paarlberg sinds maandag als lid van de criminele organisatie van Willem Holleeder. Op 21 april verkocht ze de panden voor 4,3 miljoen euro aan de FGH Bank, zo blijkt uit het Kadaster. De SP in het Europees Parlement hekelt de ‘blijvende zakelijke betrokkenheid’ van Kroes bij Paarlberg. De fractie heeft voorzitter Barroso van de Europese Commissie daarom in een brief gevraagd ‘kritisch’ naar de positie van Kroes te kijken. Voordat Kroes in 2004 aantrad als eurocommissaris, deed ze haar zakelijke belangen in een hoorzitting van het Europarlement al uit de doeken. Ze beloofde destijds al haar belangen op te geven. Niettemin bleek dat de twee panden tot 21 april nog op haar naam stonden. Bovendien stond Paarlberg bij de FGH Bank garant voor haar, mocht ze niet aan haar hypotheekverplichtingen voldoen.

Reageer op dit artikel